Martin Horvath mit Gemüse
Adolf Gussak
Adolf Gussak
„Mahlzeit Burgenland“

Martin Horvath bangorengere gulaschiha à la Roma

Khetan leskere farajniha „HANGO Roma“ mukel o Romengero-aktivisto ande leskeri nevi thajipeskeri kenva, i tradicijoneli kojnha la flogoskera grupnatar, upre te dschil. Use amende terdscharel ov upro stolo: Bangorengero gulasch à la Roma.

So tumenge use pekal:
• 1 kg bangore
• 2 schere sir
• 3 moni debrecinertscha
• 1 karika schuki goja
• elo
• lon, papro
• paprikakero pulveri
• tscheschnakoskero pulveri
• kermago
• lorberiskere patra

Butschalinen afka:

O bangore te khuschel taj ande kocki te tschinel. I sir te tschinel taj tikne khetan te hokinel. Elo ande jek piri te del, te jagarel taj paloda i sir ande te del taj asaj dur te restinel, dschimeg somnakuno feschto uschtidel. Te la sir jek somnakuno feschto ulo, akor o paprikakero pulveri use te del taj sa latsche khetan te keverinl.

Kochbuch Romano Habe – Speisen aus der Romaküche
ORF

Sendungakero di
„Mahlzeit Burgenland“, 5.1.2024

Paloda o bangore use te del taj pajeha upre te tschorel. Akan te o lorberiskere patra taj o tscheschnakoskero pulveri use te del taj valami 20 minuti te thal te mukel. Andi maschkarutni cajt i schuki goja taj o debrecinertscha ande tikne falati te tschinel. Te o bangroe epasch kovle ule, i schuki goja taj o debrecinertscha use te del. Akan o cilo meg loneha, paproha taj kermagoha te vircinel taj meg 10 dschi 15 minuti te thal te mukel.

Tip:
• Uso „Bangorengero gulasch à la Roma“ schaj te latscho, frischno maro use den.